Amorteringsunderhåll

Definition av Amorteringsunderhåll

Amorteringsunderhåll är en form av driftunderhåll som syftar till att förbättra anläggnings- eller maskininvesteringar, vilket är attraktivt för ekonomiska grundar som önskar säkra sina investeringar för längre perioder. Det innebär att ett företag fortsatt lägger pengar på amorteringar (betalningar som görs för att minska skulden) för att underhålla investeringen och samtidigt hålla den i god kondition.

Exempel på Amorteringsunderhåll

Ett företag som bestämmer sig för att stanna kvar i samma byggnad under flera år kan använda amorteringsunderhåll för att bibehålla sin investering i byggnaden och hålla den fräsch. Detta innebär att de lägger ut pengar i renomering, renovering av eller installering av nya system eller utrustning för att säkra att byggnaden även innehar moderata fördelar och innovationer.

Under 2019 fattade Barcelona City staden beslutet att bevilja amorteringsunderhåll till den stadion de hade byggt under 2017. Syftet var att förbättra arenaen och garantera längre levetid samt bibehålla nya tekniker och modern teknologi i barmarksområdet.

Relaterade ord